Astrid

Met veel plezier werk ik, Astrid (1965), alweer ruim 10 jaar in mijn eigen therapiepraktijk. Sinds oktober 2022 doe ik dat vanuit een monumentaal pand net even buiten Apeldoorn. De rust en ruimte daar zijn alleen al een weldaad voor de ziel. Ik heb Integrale Menswetenschappen gestudeerd, antroposofische gesprekstherapie en nog diverse andere opleidingen binnen het vakgebied. Ik vind het fijn om breed opgeleid te zijn, dit geeft mijn holistische mensvisie handen en voeten. Holisme betekent voor mij dat ik de mens als geheel zie, met een balans in denken, voelen en willen. En een balans van jou als mens met je omgeving.

Therapieën

Opleidingen

  • SPSO Integrale Menswetenschappen, Psychosociaal Begeleider (4 jaar)
  •  SPSO creatief counselen (1 jaar)
  •  AAG Academie Antroposofische Gezondheidszorg, Interdisciplinaire Basismodule Antroposofische Gezondheidszorg, (1 jaar)
  • BPHA Beroeps specifieke opleiding Antroposofisch Psychosociaal Hulpverlener, (3 jaar)
  • Stress Wise Academy, PSBK PsychoSociale BasisKennis (1 jaar)
  • Jaarlijkse psychosociale en medische bijscholing
astrid-psycholoog-therapeut-Apeldoorn

“Wees jezelf. Kijk naar wat je daarvan afhoudt. Kom tot inzicht hoe het anders kan.”

In de praktijk kan ik je helpen met:

Hierboven staan slechts een aantal voorbeelden. Zie je jouw hulpvraag of klacht er niet tussen staan, neem dan contact op met Astrid

Vergoeding vanuit de zorgverzekering

Veel zorgverzekeraars vergoeden psychosociale therapie en counselling (gedeeltelijk) vanuit de aanvullende zorgverzekering. Deze therapievormen vallen onder de ‘alternatieve geneeswijzen’.

Let op! Een intakegesprek, groepsbehandeling of niet medische behandeling, zoals relatietherapie, komen niet in aanmerking voor vergoeding.

Voorwaarden voor vergoeding via de zorgverzekeraar

Astrid is aangesloten bij de NVAGP en is tevens lid van de Nederlandse Vereniging van Antroposofische Zorgaanbieders (NVAZ). Dit betekent dat er aan bepaalde eisen moet worden voldaan. Opleiding, bijscholing, supervisie en intervisie zijn de minimale eisen die de NVAGP stelt om kwaliteit te kunnen waarborgen. NVAGP werkt samen met zorgverzekeringen.

Hiermee voldoet Astrid aan de juiste voorwaarden, waardoor haar behandelingen in aanmerking komen voor (gedeeltelijke) vergoeding. Op voorlichtings- en vergelijkingswebsite Zorgwijzer vind je meer informatie over de vergoeding van psychosociale therapie en de vergoeding van antroposofische geneeskunde. Om volledige zekerheid te hebben over (gedeeltelijke) vergoeding, is het verstandig om contact op te nemen met jouw zorgverzekeraar. antroposofische geneeskunde

Zie de pagina Tarieven & Vergoedingen voor meer informatie.

Werktijden

Ma 09:00–21:00
Di 09:00–21:00
Woe 09:00–21:00
Do 09:00–21:00
Vrij 09:00–21:00

Locatie

Gezondheids- & Ontwikkelingsbureau Apeldoorn

Adres:
Wikkeweg 32,
7325 WG Apeldoorn

Telefoonnummer:
06-300 240 74

Emailadres:
admin@gobpraktijken.nl

Scroll naar boven