Psychosociale therapie en Counselling

Psychosociale therapie en counselling zijn door de zorgverzekering erkende vormen van therapie om mentale klachten aan te pakken. Met deze therapievormen kom je tot de kern van jouw probleem om op die manier erger te voorkomen. Met een traject op maat gaan we samen aan de slag met jouw mentale gezondheid.

Psychosociale therapie en counselling. Wat is het?

Psychosociale therapie en counselling zijn therapievormen die kunnen voorkomen dat symptomen en klachten omslaan in ernstige dysfunctionele stoornissen. Door middel van gesprekstherapie wordt de kern van een probleem aan het licht gebracht, waardoor de hulpvraag duidelijk wordt. Op basis van deze hulpvraag wordt de cliënt verder begeleid bij het oplossen van het probleem. Het laagdrempelige karakter van deze therapievormen is de belangrijkste reden dat we psychosociale therapie en counselling aanbieden in onze psychologiepraktijk.

Wanneer zijn deze therapievormen geschikt?

Psychosociale therapie en counselling is bedoeld voor mensen die gedurende een relatief korte tijd hulp en begeleiding nodig hebben.

Hoe werkt psychosociale therapie en counselling?

Tijdens de therapiesessies wordt gekeken naar alle aspecten die het probleem (kunnen) veroorzaken. Enkele voorbeelden hiervan zijn: kindertijd, jeugd, rol van de verzorgers en omgeving, karakter, coping mechanismes, talenten, vaardigheden etc. Op deze manier wordt het probleem geanalyseerd, om zo tot de kern te komen. Op basis hiervan wordt de hulpvraag gevormd. Vervolgens wordt er gekeken naar mogelijke oplossingen.

Deze vormen van therapie zijn doorgaans effectief bij het oplossen van en omgaan met:

Psychosociale therapie en counselling combineren met EMDR

Soms is er net iets meer nodig dan gesprekstherapie om je problemen op te lossen. Wanneer een nare gebeurtenis je niet meer loslaat of jouw angsten niet kleiner lijken te worden bijvoorbeeld. In deze gevallen kan EMDR-therapie de oplossing bieden. EMDR is goed te combineren met psychosociale therapie en counselling.

Psychosociale therapie & counselling op al onze locaties

De psychologen en therapeuten van GOB Praktijken hebben ruime ervaring met psychosociale therapie en counselling. Wil je weten of we iets voor jou kunnen betekenen of wil je direct een afspraak maken voor een intake?

Onze zorgbehandelaren

Behandelaren voor 18+

Simone psycholoog Amsterdam
Simone

Psychosociaal ACT-therapeut​

Astrid

Psychosociaal therapeut

Natasha

Psychosociaal ACT-therapeut​

Jolanda

Psychosociaal therapeut​

Nienke

Psychosociaal ACT-therapeut​

Fanny

Psychosociaal therapeut

Nikolien

Psychosociaal therapeut

Jolentha

Psychosociaal ACT-therapeut​

Kim

Psychosociaal ACT-therapeut

Moniek

Psychosociaal therapeut

Moniek

Psychosociaal therapeut

Scroll naar boven