Samen werken aan jouw hulpvraag
Wat heb ik? Hieronder zijn een tal van hulpvragen en psychologische klachten uitgelegd. We bieden op meerdere vlakken psychologische hulp. Zie je jouw hulpvraag of psychologische klacht er niet tussen staan? Neem contact op met de psycholoog en/of therapeut op jouw locatie.
Angst
Burn-out
Depressie
Depressie is meer dan alleen maar een gevoel van droefheid. Het is een ernstige stemmingsstoornis die iemands denken, gedrag en gevoelens kan beïnvloeden.
Faalangst
Het woord zegt het eigenlijk al: faalangst is de (enorme) angst om te falen. Zo kun je bijvoorbeeld angstig zijn voorafgaand aan een functioneringsgesprek of belangrijke vergadering.
Fobieën
Het is al jaren mogelijk om met therapie fobieën te verminderen. Sommige fobieën kunnen zelfs volledig verdwijnen.
Gaslighting
Gaslighting zijn we al jaren in de praktijk. Hedendaags horen we gelukkig hier steeds meer geluiden over en dus krijgt het steeds meer bekendheid.
Grenzen stellen/bewaken
Geen grenzen kunnen stellen en/of bewaken leidt tot psychologische klachten.
Jeugdtrauma
Een moeilijke jeugd kan (grote) gevolgen hebben voor de rest van je leven. Gebeurtenissen die je als kind meemaakte kunnen invloed hebben op je volwassen leven.
Emotieregulatie
Soms leren we onszelf, op basis van ervaringen, aan om emoties niet te uiten of bepaalde gevoelens te verdringen. Dit kan uiteindelijk leiden tot diverse psychische problemen.
Medisch trauma
Trauma ontstaan in een medische omgeving. Denk aan angst voor naalden, vervelende medische ingreep of een medische ingreep die niet goed is gegaan.
Motivatieproblemen
Gevolgen van motivatieproblemen kunnen zijn: uitstellen, niet tot actie komen of halverwege stoppen.
(Omgaan met) narcisme
Omgaan met een narcist is moeilijk. Het kan veel verdriet en onzekerheid veroorzaken.
Negatief zelfbeeld
Hoe je naar jezelf kijkt is heel belangrijk. Onze verzorgers spelen hierbij een grote rol en horen je te helpen bij het creëren van een positief zelfbeeld. Soms gaat het daar al mis.
Onzekerheid
Onzekerheid wordt veroorzaakt door een laag zelfvertrouwen en is het gevoel van twijfel over jezelf en de dingen die je doet.
Overspannenheid
Jouw lichaam en geest zijn overspannen. Jouw mentale (en fysieke) motor draait op zijn reserves, waardoor prikkels en gebeurtenissen harder binnenkomen en je veel minder kan hebben.
Paniekaanvallen
Een paniekaanval kan je overvallen wanneer je dit het minst verwacht.
Pesten
Pesten heeft een grote invloed op iemand zijn ontwikkeling. Enkele gevolgen hiervan kan zijn: laag zelfbeeld, onzekerheid of sociale angst.
Piekeren
Veel piekeren is een teken dat je ergens mee zit. Gepieker kan veel kostbare tijd opslokken en is erg vermoeiend.
Relatieproblemen
Jullie hebben al een tijdje relatieproblemen. De dingen lopen niet soepel en samen een oplossing vinden is tot op heden niet gelukt. Soms komen jullie behoeftes, wensen en voorkeuren even niet meer samen.
Rouw en Verlies
Rouw kan zich op verschillende manieren manifesteren afhankelijk van de individuele omstandigheden en ervaringen.
Somberheid
Je voelt je lusteloos, bent prikkelbaar en vindt het moeilijk om positief te denken. Je zit gewoon helemaal niet lekker in je vel. Een gevoel van somberheid is vervelend en kan je goed in de weg zitten.
Stress
Stress is, kort gezegd, een teveel aan spanning. Stress ontstaat wanneer er meer van je gevraagd wordt dan je aankunt. Jouw draagkracht is niet in balans met de draaglast.
Trauma
Een trauma ontstaat na een schokkende gebeurtenis zoals een ongeluk, het overlijden van een belangrijk persoon of geweld. Ook kan het voortkomen uit een reeks van heftige gebeurtenissen, zoals herhaaldelijk seksueel misbruik, pesten of mishandeling.
Vermoeidheidsklachten
Vermoeidheidsklachten gaan verder dan alleen maar moe zijn na een lange dag. Het gaat om aanhoudende, langdurige en slopende vermoeidheid die niet verdwijnt na rust of slaap.