Innerlijk kind-therapie

Innerlijk kind-therapie (ook wel ‘innerlijk kindwerk’ genoemd) is een therapievorm die je helpt pijnlijke, verdrietige en angstige ervaringen uit het verleden aan te pakken. Dit doe je door terug te gaan naar je kindertijd. Het is een geschikte vorm van therapie wanneer je op volwassen leeftijd problemen ervaart die voortkomen uit gebeurtenissen in de eerste 21 jaar van je leven.

Wat is innerlijk kind-therapie?

Innerlijk kind-therapie is een benadering die gericht is op het verkennen, begrijpen en helen van emotionele en psychologische wonden die zijn ontstaan ​​in de vroege kindertijd. Het innerlijke kind vertegenwoordigt onze oorspronkelijke, authentieke zelf en omvat alle emoties, behoeften en ervaringen die we als kind hebben gehad. Deze therapievorm biedt een veilige en ondersteunende omgeving waarin je contact kan maken met innerlijke delen van jezelf, pijnlijke ervaringen verkennen en heling bevorderen. Door het proces van innerlijk kind-therapie kan je jezelf beter leren begrijpen, emotionele blokkades verminderen en meer innerlijke rust en welzijn ervaren.

Wanneer kies je voor innerlijk kind-therapie?

Innerlijk kind-therapie is geschikt voor wanneer je worstelt met verschillende aspecten van jouw leven als gevolg van onverwerkte kindertrauma’s. Dit kan zich jouw volwassen leven uiten in terugkerende destructieve patronen en/of gedragingen en denkpatronen. Je herkent bijvoorbeeld dat je moeite heb met het aangaan van gezonde relaties als gevolg van emotionele bagage uit het verleden of het ervaren van emotionele pijn, angst, verdriet of woede die terug te voeren zijn op ervaringen uit de kindertijd. Daarnaast is innerlijk kind-therapie geschikt voor mensen die verlangen naar innerlijke groei, zelfacceptatie en emotionele bevrijding. Als je merkt dat je vastzit in oude emotionele patronen of moeite hebt met het verwerken van traumatische ervaringen uit jouw jeugd, kan innerlijk kind-therapie een waardevolle stap zijn op weg naar heling en persoonlijke groei.

Hoe werkt innerlijk kind-therapie?

Tijdens Innerlijk kind-therapie werk je samen met een ervaren therapeut die je begeleidt in het verkennen en helen van jouw innerlijke kind. Dit kan onder meer door het identificeren van emotionele wonden en onvervulde behoeften uit de kindertijd, het ontwikkelen van zelfcompassie, acceptatie en liefdevolle zelfzorg, het loslaten van beperkende overtuigingen en emotionele blokkades. Je leert helende technieken integreren zoals visualisatie, innerlijke dialoog en het aangeven van gezonde grenzen en het cultiveren van veerkracht.

Kosten & Vergoeding

Veel zorgverzekeraars bieden vergoeding vanuit de aanvullende zorgverzekering. Een kennismakingsgesprek bij GOB Praktijken is altijd kosteloos. Raadpleeg de pagina Tarieven & Vergoeding pagina voor meer informatie.

Onze Innerlijk Kind-therapeuten

Behandelaren voor 18+

astrid-psycholoog-therapeut-Apeldoorn
Astrid

Psychosociaal therapeut

Natasha

Psychosociaal therapeut​

Fanny

Psychosociaal therapeut

Hilversum
Psycholoog GOB praktijken Hilversum
Nienke

Psychosociaal therapeut​

Hillegom
Kim kinderpsycholoog Wormer en HIllegom
Kim

Psychosociaal ACT-therapeut​

Jolanda

Psychosociaal therapeut​

Nikolien

Psychosociaal therapeut

Scroll naar boven