Relatietherapie

Het duurt gemiddeld 6 jaar voordat je als stel in een relatie of binnen een huwelijk aan de bel trekt in de vorm van therapie. Tegen die tijd lijken de ontstane patronen tussen jullie ondoorbreekbaar en emoties lopen bij bijna elk gesprek direct op. Of bemerken jullie dat er andere vormen van relatieproblemen aanwezig zijn?

Samen in relatietherapie

Laten we eerlijk zijn; mogelijk voelen jullie beide geen buffer meer, zijn jullie moe van het meebewegen met elkaar en hebben jullie continu het gevoel te moeten inleveren. Alweer.

Hoe ziet relatietherapie eruit?

Bij relatietherapie bij GOB Praktijken vinden wij het belangrijk dat er binnen een relatie ruimte moet zijn om jezelf te kunnen zijn. En vanuit daar samen een veilig en rustig gesprek te voeren zonder dat de emoties hoog moeten oplopen om elkaar te kunnen horen. Je eigen overtuigingen en eigenaardigheden mag hebben en soms verschillen jullie beide gewoon van mening. Hoe mag dit er zijn en kunnen jullie toch een gezamenlijke kant op gaan.

Zit het bij jullie in de communicatie? Horen jullie echt nog wel wat de ander zegt? Het eerste doel is dan ook de communicatie tussen elkaar te begrijpen en hierin inzichten in te bieden.

Veelal zijn patronen tussen elkaar niet zomaar ontstaan. Wat je nu toepast heb je ergens aangeleerd. Soms is het daarbij ook belangrijk om de onderste steen ook naar boven te halen. Waarom communiceer je op die manier, wat zijn de gevoelens die onduidelijk lijken, waar liggen de echte behoeftes en hoe ga je opnieuw met elkaar in gesprek vanuit deze inzichten.

Relatietherapie kan onder meer behulpzaam zijn wanneer jullie het volgende bemerken:

  • Jij of jullie beiden voelen geen verbinding meer
  • Jij of jullie beiden voelen je niet gehoord en/of gezien
  • Één van jullie beiden is (mentaal/emotioneel) vreemdgegaan
  • Jullie merken dat jullie in een sleur zitten
  • Jij of jullie vinden dat er te vaak ruzie plaatsvindt tussen elkaar
  • Jij of jullie zien scheiden als de enige oplossing
  • Communicatieproblemen
  • Overige relatieproblemen

Heb je vragen of willen jullie een intakegesprek inplannen kan je je aanmelden. Bemerk je dat je behoefte hebt aan individuele therapie? Ook dat is mogelijk.

Relatietherapeuten

Simone psycholoog Amsterdam
Simone

Relatietherapeut

Astrid

Relatietherapeut

Natasha

Relatietherapeut

Jolanda

Relatietherapeut​

Nienke

Relatietherapeut

Natalie

Relatietherapeut

Edwin

Relatietherapeut en scheidingscoach

Fanny

Relatietherapeut

Scroll naar boven