Psycholoog en therapeut Hilversum
Nienke is een psychosociaal therapeut in de psychologenpraktijk Hilversum, gespecialiseerd in Acceptance and Commitment Therapy (ACT), EMDR, mindfulness, en psychosociale therapie. Haar benadering is persoonlijk en op maat, gericht op het helpen van cliënten bij het accepteren van gedachten en emoties zonder erdoor overweldigd te worden. Ze ondersteunt bij het ontdekken van persoonlijke waarden en het nemen van doelgerichte stappen. Als EMDR-therapeut kan Nienke ook helpen bij het verwerken van nare en traumatische gebeurtenissen. Nienke biedt hulp bij diverse klachten, zoals negatief zelfbeeld, stress, burn-out en angst.
Meer over Nienke
Over Nienke
Onze psychosociale therapeut Nienke hanteert een persoonlijke en op maat gemaakte aanpak. In samenwerking met de cliënt wordt gekeken wat er nodig is, met Acceptance and Commitment Therapy (ACT) als basis. ACT helpt om je eigen gedachten en emoties te begrijpen en te accepteren, zonder hierdoor overweldigd te raken. Nienke helpt de cliënt om zijn of haar persoonlijke waarden te ontdekken en stimuleert acties die hierbij aansluiten. Dit wordt gedaan door de kracht van kleine, doelgerichte stappen die een positieve invloed kunnen hebben op het dagelijks leven. Nienke biedt ook ondersteuning bij het doorbreken van negatieve gedachten en overtuigingen, zodat de je met vertrouwen de juiste keuzes kan maken en kan loslaten wat niet meer dient.
Voice dialogue
Voice dialogue is een unieke methode om verschillende innerlijke stemmen of 'delen' te exploreren. Door in gesprek te gaan met deze delen, begrip over het ontstaan, noodzaak en nut van deze delen verwerven cliënten een diepgaander inzicht van hun motivaties, conflicten en onbewuste processen
Brede aanpak
De integratie van ACT, voice dialogue, EMDR en mindfulness creëert een holistische aanpak die op meerdere niveaus ondersteunt: verwerking van trauma's en pijnlijke ervaringen (EMDR en online EMDR), vergroten van zelfinzicht en acceptatie (ACT, mindfulness), herstel van innerlijke harmonie (voice dialogue) en creëren van een leven dat waardevol en zinvol is (ACT) Deze aanpak is niet gebonden aan een specifieke diagnose of problematiek, maar kan effectief ingezet worden bij uiteenlopende uitdagingen en hulpvragen.
- Opleidingen
- ACT (Acceptance and Commitment Therapy)
- Psychosociaal therapeut
- Motivational Interviewing
- EMDR
- Jaarlijkse psychosociale en medische bijscholing



Doelgroep
- Therapie is mogelijk in de volgende talen
- Nedelands
Nienke werkt met volwassenen. Hieronder staan slechts een aantal voorbeelden. Zie je jouw hulpvraag of klacht er niet tussen staan, neem dan contact op met Nienke.
Volwassenen 18+
Stellen
Bij GOB Praktijken bieden een persoonlijke en brede benadering vanuit onze psychologen en therapeuten in Hilversum. Meerdere therapievormen – zoals ACT, traumatherapie en relatietherapie – worden aangeboden. Om te bepalen wat het beste bij jou past, bieden onze psychologen en therapeuten een kosteloze kennismaking aan zodat je zelf kan ervaren of je op de juiste plek zit.
Het verschil tussen een psycholoog en een therapeut ligt voornamelijk in hun route van opleiding(en) en de focus van hun praktijk.
Huisartsen verwijzen vaak naar een psycholoog omdat dit een gebruikelijke en bekende route is binnen de gezondheidszorg voor psychische klachten. Psychologen zijn goed opgeleid om een breed scala aan mentale klachten te behandelen, net als therapeuten.
Het is echter belangrijk om te weten dat huisartsen niet altijd volledig op de hoogte zijn van de verschillen tussen een psycholoog en een therapeut. Beide professionals kunnen uitstekende zorg bieden, maar de weg naar hun expertise verschilt. Zo kunnen therapeuten, zoals bij ons in de praktijk, gespecialiseerd zijn in specifieke methoden of benaderingen die net zo effectief kunnen zijn voor jouw situatie. Een specialisatie die een psycholoog niet per definitie ook heeft.
Onze psychologen en therapeuten in Hillegom bieden psychologische hulp zonder wachtlijst. Dit is mogelijk omdat wij een eerstelijns zorgpraktijk zijn. Dat houdt in dat er geen verwijsbrief van de huisarts nodig is en direct kan starten. Onze psychologische hulp wordt vergoed vanuit de aanvullende zorgverzekering. Kijk op zorgwijzer.nl of op onze pagina over Tarieven & Vergoeding voor meer informatie.
Via de aanmeldknoppen kan je je direct aanmeldingen. Meldt je je aan via de aanmeldknap, ontvang je in onze welkomstmail de link van onze online agenda. Je mag dan direct met de zorgbehandelaar van jouw keuze een kennismaking inplannen. Zie je geen geschikt tijdstip? De behandelaar zal dan telefonisch contact met je opnemen om samen een kennismaking in te plannen.
Het is soms ook mogelijk om je via de online agenda direct aan te melden en een kennismaking in te plannen. Dit kan met de knop ‘Kennismaking inplannen’.
Ja, Nienke biedt online EMDR-therapie aan.
De kosten van een sessie is afhankelijk van de vergoeding van jouw aanvullende zorgverzekering. We nodigen je uit om direct een kijkje te nemen op de pagina Tarieven & Vergoeding.
Veel zorgverzekeraars vergoeden psychotherapie (gedeeltelijk) vanuit de aanvullende zorgverzekering.
Let op! Een intakegesprek, groepsbehandeling of niet medische behandeling, zoals relatietherapie, komen niet in aanmerking voor vergoeding.
Nienke is registerlid bij de Nederlandse Associatie voor Psychotherapie (NAP) en aangesloten bij de beroepsvereniging NFG, de vakgroep voor Psychosociaal en Maatschappelijk Werk, en als psychosociaal therapeut bij de beroepsvereniging RBCZ, het kwaliteitsregister voor vakkundige therapeuten. Dit betekent dat er aan bepaalde eisen moet worden voldaan. Opleiding, bijscholing, supervisie en intervisie zijn de minimale eisen die de NFG stelt om kwaliteit te kunnen waarborgen. Daarnaast staan de gedragscode en het klachtenregelement NFG garant voor de juiste uitoefening van het beroep van counsellor.
Nienke voldoet aan de juiste voorwaarden, waardoor haar behandelingen in aanmerking komen voor (gedeeltelijke) vergoeding. Op zorgwijzer, voorlichtings- en vergelijkingswebsite, vind je meer informatie over de vergoeding van psychosociale therapie. Om volledige zekerheid te hebben over (gedeeltelijke) vergoeding, is het verstandig om contact op te nemen met jouw zorgverzekeraar.
Zie de pagina Tarieven & Vergoedingen voor meer informatie.
Locatie
Gezondheids- & Ontwikkelingsbureau Stadscentrum Hilversum
Adres:
Van Hengellaan 2, 1217 AS Hilversum
Telefoonnummer:
085 250 2601
E-mailadres:
admin@gobpraktijken.nl