Nienke

Hi, ik ben Nienke Dekkinga en ik woon in Hilversum, samen met mijn twee knuffelkaters: Tommie en Gijs. Humor is mijn tweede natuur. En wees gerust; dat betekent niet dat de therapiesessie een komedieshow wordt, maar met een vleugje humor wordt alles net iets lichter. Strenge richtlijnen en protocollen zijn niet echt mijn ding; bij mij krijg je echt maatwerk.

Over jouw behandelaar

Mijn aanpak is persoonlijk en, zoals ik al aangaf, op maat. Samen met jou kijk ik naar wat je nodig hebt, met Acceptance and Commitment Therapy (ACT) als uitgangspunt. ACT biedt inzicht in jouw gedachten en emoties en helpt je deze te accepteren zonder erdoor overweldigd te worden. Ik help je jouw persoonlijke waarden te ontdekken en stimuleer acties die daarbij aansluiten. Ik geloof sterk in de kracht van kleine, doelgerichte stappen die een positieve draai aan je dagelijks leven kunnen geven. Ik sta ook klaar om je te ondersteunen bij het doorbreken van negatieve emoties en overtuigingen, zodat je vol vertrouwen de juiste keuzes kunt maken en los kunt laten wat niet meer voor je werkt.

Therapieën

Opleidingen

    • ACT
    • Psychosociaal therapeut
    • Motivational Interviewing
    • EMDR
    • Jaarlijkse psychosociale en medische bijscholing
Psycholoog GOB praktijken Hilversum

“Life isn’t about avoiding the storm, but learning to dance in the rain.”

In de praktijk en online kan ik jou helpen met:

Staat jouw specifieke hulpvraag hier niet tussen? Geen zorgen. Tijdens een kosteloos kennismakingsgesprek kunnen we samen kijken wat ik voor je kan betekenen.

Vergoeding vanuit de zorgverzekering

Veel zorgverzekeraars vergoeden psychosociale therapie en counselling (gedeeltelijk) vanuit de aanvullende zorgverzekering. Deze therapievormen vallen onder de ‘alternatieve geneeswijzen’.

Let op! Een intakegesprek, groepsbehandeling of niet medische behandeling, zoals relatietherapie, komen niet in aanmerking voor vergoeding.

Voorwaarden voor vergoeding via de zorgverzekeraar

Ik ben onder andere als registerlid VPMW aangesloten bij de beroepsvereniging NFG, de vakgroep voor Psychosociaal en Maatschappelijk Werk, en als psychosociaal therapeut bij de beroepsvereniging RBCZ, het kwaliteitsregister voor vakkundige therapeuten. Dit betekent dat er aan bepaalde eisen moet worden voldaan. Opleiding, bijscholing, supervisie en intervisie zijn de minimale eisen die de NFG stelt om kwaliteit te kunnen waarborgen. Daarnaast staan de gedragscode en het klachtenregelement NFG garant voor de juiste uitoefening van het beroep van counsellor.

Nienke voldoet aan de juiste voorwaarden, waardoor haar behandelingen in aanmerking komen voor (gedeeltelijke) vergoeding. Op zorgwijzer, voorlichtings- en vergelijkingswebsite, vind je meer informatie over de vergoeding van psychosociale therapie. Om volledige zekerheid te hebben over (gedeeltelijke) vergoeding, is het verstandig om contact op te nemen met jouw zorgverzekeraar.

Zie de pagina Tarieven & Vergoedingen voor meer informatie.

Werktijden

Di 09:00–17:00
Woe 09:00–17:00
Vrij 09:00–13:00

Locatie

Gezondheids- & Ontwikkelingsbureau Hilversum

Adres:
Van Hengellaan 2, 1217 AS Hilversum

Telefoonnummer:
06-300 240 74

Emailadres:
admin@gobpraktijken.nl

Scroll naar boven