Simone

Welkom! Mijn naam is Simone van den Bosch en ik ben psychosociaal therapeut met de specialisatie ACT (i.o.). Ik hanteer de grondhouding van Carl Rogers en hecht veel belang aan een warme, niet-oordelende en empathische therapeutische relatie. De menselijke ervaring is complex en er zijn verschillende aspecten die kunnen bijdragen aan problemen zoals een burn-out, stressklachten, depressie, een laag zelfbeeld en/ of vastlopen op het gebied van zingeving. 

Over jouw behandelaar

Mijn werkwijze is nooit een one-size-fits-all benadering ik kijk in samenspraak met jou wat jij nodig hebt. Ik combineer Acceptance and Commitment Therapy (ACT) en oplossingsgericht werken. Met behulp van ACT help ik cliënten om meer bewust te worden van hun gedachten en emoties, en deze te accepteren zonder erdoor overweldigd te worden. Ik ondersteun hen bij het identificeren van hun persoonlijke waarden en help hen om doelgerichte acties te ondernemen die in lijn zijn met die waarden. Ik geloof sterk in de kracht van het nemen van kleine stappen die kunnen leiden tot positieve veranderingen in het dagelijks leven.

Daarnaast integreer ik oplossingsgericht werken in mijn benadering. Daarbij richt ik mij op de sterke punten en hulpbronnen van mijn cliënten, en help hen bij het identificeren van haalbare doelen en mogelijke oplossingen.
Ik plan graag een (kosteloos) kennismakingsgesprek met je in zodat je kan kijken en ervaren of ik wat voor je kan betekenen.

Therapieën

Opleidingen

  • Verpleegkundige A (BIG-geregistreerd)
  • Gecertificeerd Coach
  • Psychosociaal therapeut specialisatie ACT in opleiding ( 2e van 3 jaar)
  • Psychologie Bachelor open universiteit (in opleiding)
Simone psycholoog Amsterdam
“Ik geloof dat het bieden van een veilige ruimte waarin cliënten zich gehoord en begrepen voelen, een essentieel onderdeel is van het helingsproces.”

In de praktijk en online kan ik jou helpen met:

Vergoeding vanuit de zorgverzekering

Veel zorgverzekeraars vergoeden psychosociale therapie en counselling (gedeeltelijk) vanuit de aanvullende zorgverzekering. Deze therapievormen vallen onder de ‘alternatieve geneeswijzen’.

Let op! Een intakegesprek, groepsbehandeling of niet medische behandeling, zoals relatietherapie, komen niet in aanmerking voor vergoeding.

Voorwaarden voor vergoeding via de zorgverzekeraar

Simone onder andere als registercounselors ABvC®  aangesloten bij de beroepsvereniging ABvC, de Algemene Beroepsvereniging voor Counsellers en als psychosociaal therapeut bij de beroepsvereniging RBCZ, het kwaliteitsregister voor vakkundige therapeuten. Dit betekent dat er aan bepaalde eisen moet worden voldaan. Opleiding, bijscholing, supervisie en intervisie zijn de minimale eisen die de ABvC stelt om kwaliteit te kunnen waarborgen. Daarnaast staan de gedragscode en het klachtenregelement (SCAG) garant voor de juiste uitoefening van het beroep van counsellor.

Hiermee voldoet Simone aan de juiste voorwaarden, waardoor onze behandelingen in aanmerking komen voor (gedeeltelijke) vergoeding. Op voorlichtings- en vergelijkingswebsite Zorgwijzer vind je meer informatie over de vergoeding van psychosociale therapie en de vergoeding van counselling. Om volledige zekerheid te hebben over (gedeeltelijke) vergoeding, is het verstandig om contact op te nemen met jouw zorgverzekeraar.

Zie de pagina Tarieven & Vergoedingen voor meer informatie.

Werktijden

Ma 09:00–17:00
Di 09:00–17:00
Woe 09:00–17:00
Do 09:00–17:00
Vrij 09:00–17:00

Locatie

Gezondheids- & Ontwikkelingsbureau Stadscentrum Amsterdam

Adres:
Hoogte Kadijk 155,
1018 BW Amsterdam

Telefoonnummer:
06-300 240 74

Emailadres:
admin@gobpraktijken.nl

Scroll naar boven