Online EMDR

Bij GOB Praktijken bieden we online EMDR-therapie als een effectieve behandeling voor verschillende psychische klachten. Online EMDR, afgekort voor Eye Movement Desensitization and Reprocessing, is een therapeutische methode ontworpen om traumatische ervaringen te verwerken en de bijbehorende emotionele lading te verminderen. 

Wat is EMDR?

Eye Movement Desensitization and Reprocessing, bekend als EMDR, is een effectieve therapie die individuen ondersteunt bij het verwerken van trauma’s, jeugdproblemen en angsten. Door EMDR-therapie worden de intensiteit van herinneringen en de ermee gepaard gaande negatieve emoties verminderd. Hierdoor wordt een gebeurtenis niet langer een last die je in het heden achtervolgt, maar wordt het een verleden tijd.

Wanneer is online EMDR geschikt?

De voordelen van online EMDR zijn onder meer de toegankelijkheid en flexibiliteit van de therapie, het vermogen om vanuit huis behandeling te ontvangen, en de effectiviteit ervan bij het verminderen van klachten. Bij GOB Praktijken staan ervaren therapeuten klaar om cliënten te begeleiden bij online EMDR-sessies, waarbij de privacy en het comfort van de cliënt te allen tijde worden gewaarborgd. Neem vandaag nog contact met ons op voor meer informatie over online EMDR-behandelingen.

Hoe werkt online EMDR?

Online EMDR volgt je achter je eigen laptop. Bij online EMDR worden traumatische gebeurtenissen herinnerd terwijl de therapeut verschillende stimulaties aanbiedt, zoals oogbewegingen, handtikken of auditieve signalen. Dit proces helpt om de herinneringen aan de gebeurtenis te herstructureren en de emotionele reacties te verminderen. Door deze herverwerking ervaren cliënten vaak verlichting van symptomen en een verbetering van hun algehele welzijn.

EMDR: het ontstaan

Bij het ontstaan van EMDR (in 1987) spelen vogels een belangrijke rol. Tijdens een wandeling merkte psychologe Francine Shapiro op dat de snelle oogbewegingen die nodig waren om een groep vogels in de lucht te volgen, haar stressgevoelens leken te verminderen. Deze observatie is door Shapiro en haar team wetenschappelijk onderzocht. De positieve resultaten die uit dit wetenschappelijk onderzoek voortkwamen zijn door de tijd heen door andere wetenschappers onderzocht en ondersteund.

Online EMDR-therapie 

Bij GOB Praktijken zijn we experts in EMDR-therapie op verschillende locaties in Nederland. Wil je op locatie EMDR volgen, lees hier meer. Deze therapie kan op zichzelf staan, maar kan ook gecombineerd worden met andere therapieën. Wil je je aanmelden voor online therapie, kan dat hier.

Scroll naar boven