Psychologenpraktijk Hilversum

Psychologenpraktijk GOB Hilversum – therapie zonder wachtlijst voor o.a. psychosociale therapie, EMDR-therapie, coaching, relatietherapie en ACT. In onze psychologenpraktijk in Hilversum bieden we ondersteuning op maat om jouw mentale, en daarmee ook fysieke, gezondheid op orde te krijgen. We hanteren een persoonlijke aanpak, met Acceptance and Commitment Therapy (ACT) als uitgangspunt. Met ACT krijg je inzicht in je gedachten en emoties en leer je deze accepteren. Je kunt op onze locatie in Hilversum terecht voor – onder meer – stressklachten, traumaklachten, omgaan met een negatief zelfbeeld, angstklachten en relatieproblemen. Daarnaast is onze behandelaar Nienke gespecialiseerd in ondersteuning bij herstel na kanker.

Enkele uitgelichte therapieën in de psychologenpraktijk Hilversum

 
Acceptance and Commitment Therapy

ACT (Acceptance and Commitment Therapy) is een krachtige en bewezen effectieve therapievorm die je helpt om moeilijke gedachten, twijfels, onzekerheden en emoties te accepteren zonder erdoor overweldigd te raken. Met ACT leer je jezelf te accepteren zoals je bent, je leert beter om te gaan met pijnlijke gedachten en emoties en je leert jouw waarden en doelen te vinden en aan te passen naar wat écht bij je past. Dit wordt gedaan door kleine stappen te zetten met als doel een gelukkiger en meer fulfilling leven. ACT is geschikt voor iedereen die meer grip wil krijgen op zijn leven.

EMDR-therapie

Bij trauma’s, angstklachten of flashbacks kan EMDR (Eye Movement Desensitization and Reprocessing) de uitkomst zijn. EMDR-therapie is een bewezen effectieve therapie die je helpt om de emotionele lading van traumatische ervaringen te verwerken. EMDR-therapie vermindert  de impact van trauma’s en angstklachten en vergroot jouw emotionele stabiliteit en je zelfvertrouwen. EMDR is geschikt voor iedereen die worstelt met de gevolgen van trauma’s en op zoek is naar een snelle en effectieve manier om te helen.

Voice dialogue

Voice Dialogue is een unieke methode om de schuring van en tussen je innerlijke stemmen te exploreren, diepere inzichten te verwerven en innerlijke harmonie te bereiken. Door in gesprek te gaan met deze verschillende ‘delen’ van jezelf, leer je de oorsprong, noodzaak en nut ervan te begrijpen. Zo krijg je een diepgaander begrip van je motivaties, conflicten en onbewuste processen.

Integratie van de therapievormen

De integratie van onder anderen ACT, voice dialogue, EMDR en mindfulness creëert een holistische aanpak die op meerdere niveaus ondersteunt:

 • Verwerking van trauma’s en pijnlijke ervaringen (EMDR)
 • Vergroten van zelfinzicht en acceptatie (ACT, mindfulness)
 • Herstel van innerlijke harmonie (voice dialogue)
 • Creëren van een leven dat waardevol en zinvol is (ACT)

Deze aanpak is niet gebonden aan een specifieke diagnose of problematiek, maar kan effectief ingezet worden bij uiteenlopende uitdagingen en hulpvragen.

Therapieën

Opleidingen

  • ACT
  • Psychosociaal therapeut
  • Motivational Interviewing
  • EMDR
  • Jaarlijkse psychosociale en medische bijscholing
Psycholoog GOB praktijken Hilversum

"Life isn't about avoiding the storm, but learning to dance in the rain."

Aangeboden therapieën in de psychologiepraktijk Hilversum

In deze praktijk kunnen we je helpen met:

Staat jouw specifieke hulpvraag hier niet tussen? Geen zorgen. Tijdens een kosteloos kennismakingsgesprek kunnen we samen kijken wat ik voor je kan betekenen.

Jouw behandelaar

Nienke Dekkinga  –  GOB Hilversum

Psychosociaal therapeut Nienke is onze behandelaar in de psychologenpraktijk in Hilversum. Nienke is gespecialiseerd in psychosociale therapie, EMDR, ACT en coaching en hanteert een ervaringsgerichte aanpak. Ze gelooft in het maken van kleine, doelgerichte stappen en kijkt daarbij samen met jou wat jij nodig hebt.

“Strenge richtlijnen en protocollen zijn niet mijn ding. Bij mij krijg je maatwerk met het juiste vleugje humor om de sessies net iets lichter te maken.” – Nienke Dekkinga

Psycholoog Hilversum

Gezondheids- & Ontwikkelingsbureau Stadscentrum Hilversum

Adres:
Van Hengellaan 2, 1217 AS Hilversum

Telefoonnummer:
06-300 240 74

Emailadres:
admin@gobpraktijken.nl

Scroll naar boven